Skötselråd

Våra smycken har blivit omsorgsfullt utvalda och en del komponenter sätts ihop för hand. Som ett resultat, kan det ibland vara små skillnader i färg, storlek och mönster av material eller utsmyckningar – alla är en del av charmen med handgjorda produkter!

De flesta av de smycken du hittar här är så kallade kostymsmycken, om inte annat anges. Kostymsmycken är gjorda av material som är mindre värdefulla än fina smycken, och oftast presenteras de med glas, pärlor, och syntetiska stenar i stället för ädelstenar. Våra metallstycken är oftast mässing, stål och guld eller silverplated om inte annat anges. Finishen på guldpläterade smycken kan blekna gradvis med tiden från slitage. Du kan förhindra detta genom att ta några försiktighetsåtgärder i vården av dina smycken:

Undvik alltid kontakt med kemikalier, såsom hårspray, parfym, lotion, hushålls rengöringsmedel, pool och havsvatten, och så vidare. Ett tips är att sätta på dig dina smycken det sista du gör innan du går ut. Det allra säkraste är också att ta bort ringar innan du tvättar händerna med tvål.

Använd en mjuk, ren trasa för att torka dina smycken efter att du burit dem för att ta bort naturliga kroppsoljor, svett eller annat. Om dina smycken kommer i kontakt med vatten, är det rekommenderat att du torkar av dem med en mjuk trasa, eftersom fukt kan skada ytorna och få dem att rosta eller bli urkärnade.

Guld och silverpläterade smycken kommer också så småningom att bli matta eller missfärgas om de lämnas ut i det fria. För att förhindra att detta händer, spara dina smycken i en sval, torr plats, till exempel en smyckeskrin eller något med locket stängt. Du kommer att finna att dina inköp från Stylestorysweden kommer i enskilda tygpåsar eftersom det är ett enkelt sätt för dig att spara, organisera och hitta dina smycken, samt förhindra att de mattas.